Mia Skäringer 2019

Mia Skäringer                    2019

Att verka i Alberts anda, vad betyder det? Är det att berätta roliga historier? Kanske, men framför allt är det att med stort allvar driva med tidens floskler och viktigpettrar. Mia Skäringer är en av dem som gör det. Hon gör det oerhört träffsäkert och på sitt alldeles egna sätt. Och det egna sättet har en botten i allvar och mörker. Bra humor har det.

Det kan medföra att humoristen inte alltid är så lätt att ha att göra med. Mia varnar också för det. ”Man måste njuta av mig på håll”.

Med värme och stringens plockar hon fram de beteenden hon vill driva med, och gestaltar dem själv. Sånt kräver självinsikt, nakenhet och mod och det har hon skaffat sig. ”Vid 42 års ålder, nykter och ätstörd skäms jag inte längre” säger hon.

 

Mia Skäringer är mångbegåvad och har en bred och rik palett. Hon Skådespelar, standuppar, instagrammar och poddar, och säkert hundra andra saker med. Och hon skriver sitt eget material och använder därmed sitt eget mörker som ljuskälla åt andra. Sånt är inspirerande!

 

Hon är som Albert och många andra begåvade människor något av en arbetsnarkoman.

”Jag gör bara lite för många saker på samma gång. På min grav kommer det stå att min egen simultana förmåga var det som dödade mig. Ungefär som en autoimmun sjukdom där kroppens eget försvarssystem angriper sig självt”.

Som Albert är hon också lite tillbakadragen mitt i all det offentliga, kanske rent av blyg.

”Jag kanske syns och hörs mycket, men jag är väldigt privat, är inte ute på offentligt galej och håller mig på min kant”. Och hon tillåter sig befriande nog att vara allt annat än perfekt.”Så om jag lägger upp en selfie på mig själv verkar många tycka att jag kastar sten i glashus. Men det måste jag väl få göra”?

 

Hon är ju inte lättsmält denna människa, men det får man väl tugga i sig. Och fan va gött de é, de é nåt Tabita i!