22nd World Scout Jamboree 2011 stadsnycklar mm

knuttewsj

22nd World Scoutjamboree
Världens genom tiderna största lägret med 40 061+ 8000 CiC deltagare genomfördes i Sverige 2011. Knutte var tillsammans med Johan, Head of Block Wood.

Stadsnycklar till 22nd World Scoutjamboree
När infrastrukturen var utbygd av Site Service överlämnades cermoniellt de 4:a stadsnycklarna till Lägerchefen Marie Reinicke. Då lägret hade fyra stadsdelar benämnda efter årstiderna blev det en nyckel till varje stadsdel vilket syns på ”nyckelringen”, länken är gjord i ett stycke med 7 ringar som symbol för de 7 världsdelarna. Nycklar och länkar i flammbjörk samt brickorna i ek.

nyckeloverlamning

sv400283

overlamningvarkommun

Överlämning av Stadsnyckel från 22nd World Scoutjamboree
Efter lägret överlämnades en av nycklarna till värd- kommunen Kristianstad som tack för mycket gott stöd. Här ses Jamboree Chief Marie Reinicke, Kommundir Göran Persson och Kommunalråd Pierre Månsson. Övriga nycklar finns hos Svenska scoutrådet i Stockholm samt hos de internationella scoutorganisationerna.
I Kristianstads kommunhus finns nu stadsnycklar från samtliga läger genomförda på Rinkaby samt en informationstavla om scouterna och lägren.
infoskyltwsj

 

SONY DSC

”The Chair” under 22nd World Scoutjamboree

Morten och Knutte fick uppdraget att göra en kungastol som sedan blev en lägerchefsstol. Tronen stod vid Jamboree HQ och blev ett attraktivt objekt att fotograferas i. Fjälkinge scoutkår har nu fadderskapet för stolen.

kungapodie

Kungabyst vid 22nd World Scoutjamboree
Carl XVI Gustaf som bronsbyst av Gudmar Olovson (f 1936). Sölja och pedestal gjorda av Knutte. Denna finns idag i Svenska Scoutrådets lokal i Stockholm.

wintermonument  knutteskidor

Stadsmonument till 22nd World Scoutjamboree, design Knutte
Lägret hade fyra towns och därmed blev det ett monument till varje towns torg. Efter lägret flyttades wintermonumentet, genom Fjälkingabornas försorg, till Fjälkinges infart. Där det stod intill dess det plockades ner och gick vidare till det naturliga kretsloppet som flis juni 2023.

woodytavlawoody

Anslagstavlor under 22nd World Scoutjamboree
Lägret hade fem woodstations en i varje town samt en vid tivolit. Woody woodpecker var dess beskyddare.

skoldroyalcamp  wsjstolphattar

Entré sköld under 22nd World Scoutjamboree
Lägret hade en särskild Royal Camp som i portalen erhöll en sköld med scoutliljan på. Staketet runt Royal Camp gjordes av björkstolpar med BP hattar på toppen. BP hatt topparna kapades vid lägret slut av och fick utgöra minne av wsj 2011.

hardeknuderne solaris

Pioneering team under 22nd World Scoutjamboree
Knutte gjorde också minnessköldar från wsj 2011 till team som varit aktiva under lägret.

kasa

Kåsa till minne från 22nd World Scoutjamboree
Ett antal kåsor i trä gjordes under lägret som minne från ett läger väl försörjt med trä.